Massører / Kropsterapeuter i København

På Health 24 kan du let finde frem til den rigtige massør eller kropsterapeut. Massører og kropsterapeuter anvender fysiurgisk massage, wellness massage, pulserende massage, hot stone massage, Kranio-Sakral Terapi og mange andre teknikker og metoder for at løsne op for spændinger i forskellige dele af kroppen, lindre smerter og skabe et generelt større velvære hos klienten.

Det er almindeligt at besøge en massør eller kropsterapeut, når du oplever specifikke fysiske problemstillinger, smerter eller spændinger, har stress eller angst eller bare gerne vil forkæle dig selv.

Massage og kropsterapi kan variere prismæssigt mellem ca. 400 til 900 kr for en session på 60 min.

Hvornår kan massører og kropsterapeuter hjælpe mig?

Det skal først gøres klart, at massører og kropsterapeuter ikke helt er det samme. Man kan sige, at kropsterapeuter bruger massagen sammen med andre metoder, heriblandt samtale og vejrtrækning, i henhold til at løse klientens fysiske og psykiske problemstillinger som en helhed. Massører derimod arbejder kun med en fysisk orientering (selvom behandleren individuelt kan vælge at inddrage andre behandlingsformer i sin massage).

Massage og kropsterapi kan hjælpe dig med:

 • Smerter og ømhed i kroppen
 • Afslapning
 • Øget blodcirkulation
 • Stress, angst, depression
 • Forbedret lymfecirkulation
 • Hormonudskillelse
 • Sænke blodtryk
 • Restitution (efter sport og andre fysiske aktiviteter)
 • Piskesmæld
 • Tennisalbue
 • Museskader
 • Gigt
 • Tyg- og nakkeproblemer
 • Fordøjelsesproblemer
 • Autoimmune sygdomme

Kropsterapi kan desuden hjælpe dig med:

 • Lavt selvværd
 • Sorgbearbejdelse
 • PTSD
 • Manglende motivation og livsglæde
 • Frigørelse fra fastlåste handlemønstre
 • Grænsesætning
Når du får massage, kan det gå således til

Klienten bliver vist ind i et omklædningsrum, hvor han eller hun kan klæde sig af. Telefonen slukkes, så der er ro i rummet i løbet af sessionen. Det er optimalt for massagens flow, at klienten afklæder sig så meget som muligt, da tøj kan virke forstyrrende og hindrende på massagestrøgene. Klienten bestemmer dog selv, hvor meget han eller hun føler sig tilpas med at tage af. Steder på kroppen som ikke er under behandling dækkes til med et håndklæde eller et lagen.

Hvis det er første gang, klienten mødes med massøren, vil massøren spørge ind til problemet eller ønskerne for sessionen.

Der findes mange forskellige typer massage, og sessionens forløb varierer fuldstændig i henhold til typen. Massøren anvender let opvarmet olie på huden, så massagen bliver behagelig og hænderne glider uden modstand. Det er forskelligt hvilken type olie, en massør anvender, og hvis klienten lider af nogen form for allergi, er det en fordel at spørge ind til olietypen på forhånd.

En massage kan typisk vare alt fra 15 minutter til en time.

Når du får kropsterapi, kan det gå således til

Hos kropsterapeuten bliver der arbejdet med kroppen og sindet som en helhed. Derfor indledes sessionen som regel med en samtale, hvor klienten fortæller kropsterapeuten om sin problemstilling – både fysisk, følelsesmæssig og mental. Derefter fortsætter behandlingen på briksen, hvor der både vil blive fokuseret på eventuelle spændinger og steder, der gør ondt, men også på resten af kroppen, da kroppen ses som en helhed, hvor de forskellige dele har indflydelse på hinanden.

Pulserende massage er en vigtig del af kropsterapien, da hele kroppen arbejder og sættes i gang med en pulserende rytme, som løsner op for spændinger og aktiverer systemet.

Mange kropsterapeuter vælger at slutte sessionen af med en kort meditation eller et øjebliks ro, hvor klienten får mulighed for at mærke efter i kroppen.

Kropsterapi varer som regel en times tid.

Eksempler på typer af massage og kropsterapi
Sportsmassage

I sportsmassagen arbejdes der med kroppens dybe væv, og klienten slapper ikke af under massagen på samme måde som med f.eks. wellness massage. Som navnet antyder, blev sportsmassage oprindeligt kun udøvet på sportsudøvere, som efter hårde fysiske aktiviteter havde brug for at restituere kroppen hurtigt for at komme i gang med nye fysiske aktiviteter.

I dag modtager alle slags mennesker sportsmassage i henhold til at genopfriske kroppen (f.eks. pga. arbejdsbelastninger af at sidde på kontor m.m.).

Ved hjælp af dybdegående tryk øges blodcirkulationen, så der tilføres ilt og næringsstoffer til musklerne, og kroppen kan skille sig af med affaldsstoffer.

Wellness massage

I wellness massage fokuserer massøren på de lange og blide strøg. Muskulaturen blødgøres, og kroppen kommer ned i en afslappet og yderst behagelig tilstand. Wellness massagen er udviklet fra hovedsageligt svenske massageteknikker, som især er med til at øge blodcirkulationen.

Wellness massage anvendes både af mennesker, som vil forkæle sig selv, slappe af og løsne op for muskulaturen, men også af personer, som lider af stress, depression eller angst, da både fysiske og psykiske symptomer mindskes af massagens gavnlige effekt.

Pulserende massage

Den pulserende massage anvendes i stor grad af kropsterapeuter, da denne teknik har indvirkning på hele kroppen. I stedet for individuelle tryk forskellige steder på kroppen, aktiveres hele kroppen på én gang, når den pulserende massage sætter en slags ”puls” i gang. Kropsterapeuten sætter altså en vuggen i gang, og eftersom ca. 60% af kroppen består af vand, vugger vandet samtidigt rundt inde i kroppen. Det vuggende vand virker som en blid indre massage, som løsner op for muskler, bindevæv, organer og led, hver gang ”pulsen” rammer.

Udover de fysiologiske fordele ved pulserende massage, har den også en beroligende effekt på klienten – på samme måde, som det virker på en baby, der bliver vugget af en voksen.

Fysiurgisk massage

Den fysiurgiske massage tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning. Det er en dybdegående massage, som udføres ved hjælp af dybe tryk og langsomme, faste strøg, så der løsnes op i muskulaturen, og kredsløbet stimuleres.

Den fysiurgiske massage er især hjælpsom mod smerter, spændinger og skader, som skyldes overanstrengelse, dårlige arbejdsstillinger eller andet, som har skabt ubalance i kroppen. Selvom denne type massage hovedsageligt fokuserer på området, som gør ondt, gavner den samtidigt hele kroppen ved at sænke blodtrykket, styrke blodomløbet og bremse kilden til eventuelle sekundære smerter og skader.

Krops- og åndedrætsterapi

Åndedrætsterapien anvendes ofte af kropsterapeuter som et værktøj til at lade klienten komme i kontakt med sin krop og sine følelser enten før eller efter en massage. Der fokuseres på den bevidste og systematiske vejrtrækning, som klienten udfører efter instruktioner fra kropsterapeuten eller massøren. I løbet af åndedrætsterapien kan klienten blive opmærksom på fysisk ubehag et sted i kroppen eller følelser, der dukker op. Disse følelser og fornemmelser skal ikke forsøges at analyseres eller forstås af klienten, men vil snarere blive forløst og frigivet fra kroppen ved hjælp af åndedrætsterapien.

Det har aldrig været lettere at booke en behandler end på portalen Health 24

Her på sundhedsportalen Health 24 finder du et stort udvalg af kropsterapeuter og massører. Du kan anvende søgefunktionen til at vælge en kropsterapeut eller massør i København, omegn og andre steder i Danmark, så du får en behandler tæt på, hvor du bor, arbejder eller skal på ferie.

Når du har foretaget din første søgning, kan du vælge mellem de mange massører og kropsterapeuter, som er dukket op på siden. All behandlerne har billeder af sig selv og deres klinik, og når du går ind på deres profiler, kan du læse i detaljer omkring deres uddannelse, måde at behandle på og meget mere.

Du kan også bruge søgefunktionen til at sortere mellem de forskellige massagetyper, som massørerne og kropsterapeuterne udbyder – heriblandt problemstillinger, som du gerne vil have hjælp til at få løst. Andre af Health 24’s brugere har skrevet anmeldelser af deres oplevelser hos de enkelte massører og kropsterapeuter, hvilket kan hjælpe dig til at få et ærligt indtryk af behandlerens service.

Husk at hvis du har en sygesikring, såsom Sygeforsikring ”danmark”, kan du også vælge massør og kropsterapeut ud fra dette kriterium.

Når du har udvalgt dig en behandler, kan du indsende en kontaktformular eller booke din tid direkte igennem Health 24.

Priser på massage og kropsterapi i København
Ydelse Pris
Access Bars behandling, Annika Srirat Bentsen, Flow in you 450 kr.
Afspændingsmassage (60 min.), Iulian Tomulescu, Iulian Therapy Center 750 kr.
Ansigtsmassage (60 min.), Lana Place Johansen, Healthy Point 450 kr.
Danish Body Therapy (50 min.), Kim Kristiansen, Danish Body Therapy center 750 kr.
Fysiurgisk massage (30 min.), Mustafa Ceran, Akuzomas 280 kr.
Fysiurgisk massage (60 min.), Britt Hammerbak, Byens Velvære 450 kr.
Healingsmassage (samtale og massage 120 min.), Louiza Larsen, Clinicrelax Cen4 Sensitive Bodysouls 900 kr.
Hot stone massage (90 min.), Xarin Son, Massageklubben 675 kr.
Kropsterapi (75 min.), Psykoterapeut & kropsterapeut Alex Gamberini 800 kr.
Sportsmassage (60 min.), Jens Puggaard, Nordsjællands sportsklinik 550 kr.

Kropsterapeut

Løngangstræde 18

1468 København K

Massør

Nørre Voldgade 24

1358 København K

Massør

Amagertorv 14b

1160 København K

Massør

Blegdamsvej 112A

2100 København Ø

Kropsterapeut

Nørrebrogade 183

2200 København N

Manuel terapeut

Baldersgade 4

2200 København N

JÆVNLIGT BOOKET

Manuel terapeut

Baldersgade 4

2200 København N

Kropsterapeut

Masnedøgade 20

2100 København Ø

Massør

Søborg Hovedgade 153

2860 Søborg

Massør

Smedeholm 11

2730 Herlev

JÆVNLIGT BOOKET