Tandlæger i København

Skal det gå hurtigt med at finde en god og effektiv tandlæge? Så er Sundhedsportalen Health 24 det rette sted at lede. Her finder du tandlæger i København og resten af landet og kan bestille en tid på bare et øjeblik.

Tandlæger beskæftiger sig ikke kun med at fjerne caries i tænderne og forebygge huller, men deres arbejde går også ud på at stille diagnoser og behandle sygdomme i hele mundhulen, i gummerne, kæberne, kæbeleddene og spytkirtlerne.

I Danmark er det gratis at gå til tandlæge, hvis du er under 18 år. Hvis du er over 18 kan du her på Health 24 finde priser fra 200 til 10.000+ kr. alt efter hvilken behandling, du har brug for.

Hvilke behandlinger kan jeg få hos en tandlæge?

Tandlægers vigtigste opgaver er at diagnosticere, behandle og forebygge sygdomme og lidelser i hele munden inklusiv kæberne og selvfølgelig i tænderne. Derudover findes der også æstetiske opgaver såsom tandblegning, så tænderne bliver ekstra hvide at se på.

Tandlæger kan eksempelvis hjælpe dig med følgende:

 • Tandeftersyn
 • Tandrensning
 • Plastfyldning
 • Parodontosebehandling
 • Tandrodsrensning
 • Rodbehandling
 • Tandudtræk
 • Fjernelse af visdomstand
 • Påsætning af krone
 • Påsætning af bro
 • Implantat
 • Bideskinne
 • Revner i tænder
 • Tandregulering
 • Tandpine
 • Caries
 • Rodspidsbetændelse

På tandlægeklinikken vil der være røntgenudstyr, så tandlægen til en vis grad kan se ind i tænderne og knoglerne og derved få et korrekt billede af, hvor og hvad problemet er. Tandlæger kan også tilbyde forskellige former for bedøvelse, så behandlingen er smertefri eller næsten smertefri for patienten.

Specialisering inden for tandlægefaget

Indenfor tandlægefaget findes der på nuværende tidspunkt to specialer, som er godkendt af sundhedsstyrelsen: Tand-, mund- og kæbekirurgi og Ortodonti (tandretning). Eftersom det er en faglig styrke at have konkret viden om sjældne eller meget specifikke behandlinger samlet på få hænder, har sundhedsstyrelsen desuden nedsat et udvalg, som skal vurdere behovet for at oprette yderligere specialer.

Tand-, mund- og kæbekirurgi

Dette speciale kræver en 5-årig overbygning til tandlægeuddannelsen, hvor tandlægen blandt andet får en basisuddannelse i intern medicin og i kirurgisk speciale. Specialisten beskæftiger sig med benigne lidelser ex. godartede knuder, ansigtstraumer, infektiøse tilstande i tænder, mund og kæber samt medfødte eller erhvervede misdannelser og sygdomme i mundhulen og ansigtsregionen. Tand-, mund- og kæbekirurgi er en afdeling, som er tilknyttet landets forskellige sygehuse og hospitaler.

Ortodonti

Ortodontistudiet er en overbygning til tandlægestudiet, som tager 3 år at gennemføre. Ortodonti kendes også som tandregulering og går ud på at diagnosticere, forebygge og behandle tandstillingsfejl, som ellers ville kunne medføre skader på tænderne, tyggemusklerne, kæbeleddene eller tændernes støttevæv. Reguleringen af tandsættet foregår med en aftagelig bøjle eller en bøjle, der limes fast på tænderne.

Hvad er tandblegning?

Både kaffe, te, rødvin og cigaretter er nogle af de almindeligste årsager til misfarvede tænder. Tænderne kan dog også miste deres hvide kulør, fordi emaljen er slidt ned, og tandbenets mørkere farve skinner igennem. En måde at give tænderne deres hvide farve tilbage på er ved at foretage en tandblegning ved hjælp af forskellige kemikalier, hvoraf brintoverilte er det aktive stof. Når brintoverilten trænger ind i tanden, kan det fjerne farvestoffer, der er trængt ind.

Der kan dog også være bivirkninger ved tandblegning, eftersom tandblegningen slider en lille smule af emaljen, hver gang tænderne bleges. Her er det tandlægens ansvar at vurdere, om den enkelte patients emalje kan tåle behandlingen.

Sådan gør du for at finde tandlæger på sundhedsportalen Health 24

Uanset om det er den akutte tandpine, der banker på døren eller din gamle tandlæge, der er gået på pension, så kan du let og hurtigt finde en tandlæge i København og resten af landet ved hjælp af sundhedsportalen Health 24. Du kan anvende sundhedsportalens geografiske søgefilter, så tandlægerne i lige netop dit område dukker op på skærmen. Efter at have søgt på geografisk område og på selve faget (tandlæge) vil du kunne se billeder af de forskellige klinikker og deres tandlæger, som dukker op på skærmen. Du kan gå ind på udvalgte profiler og læse lidt om dem, og hvis du holder musen henover rubrikken ”priser” får du et kort udsnit af tandlægens priser, så du ved, hvad du kan forvente.

De fleste private sundhedsforsikringer såsom Sygesikring ”danmark” vil kunne dække en del af dit tandlægebesøg, og hvis du trykker på rubrikken ”tilskud” kan du vælge at sortere efter de tandlæger, som tilbyder denne ordning.

Når du har udvalgt en tandlæge og er klar til at booke, kan du vælge årsagen til dit besøg og indsende en kontaktformular, så tandlægen kontakter dig snarest muligt. Mange af tandlægerne på Health 24 vil også give dig muligheden for at booke direkte online, hvor du kan se de ledige datoer i deres kalendere og vælger den tid, der passer dig bedst.

Tandlæge

Fruebjergvej 3

2100 København Ø

Tandplejer

Fruebjergvej 3

2100 København Ø

Andre behandlere

Tandlæge

Strandboulevarden 151

2100 København Ø

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Frederiksborgvej 106

2400 København NV

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Frederikssundsvej 80B

2400 København NV

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Fredrikssundsvej 80B

2400 København NV​

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Strandvejen 6

2100 København Ø

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Gyngemose Parkvej 50

2860 Søborg

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Frederiksborgvej 186

2400 København NV

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Gentoftegade 55

2820 Gentofte

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Færgeparken 22-23

3600 Frederikssund

Kontakt klinikken direkte.

Tandlæge

Nygade 7

1164 København K

Kontakt klinikken direkte.