Kiropraktorer i København

Hvis du søger en kiropraktor København eller andre byer i Danmark, er Health 24 den letteste og hurtigste løsning til at finde en god behandler. En kiropraktor har en lang universitetsuddannelse samt 1 års praktisk erfaring i en klinik, inden han eller hun begynder at arbejde selvstændigt.

Mange mennesker søger hjælp hos en kiropraktor, når de oplever smerter eller nedsat funktion i kroppens muskler og led. Kiropraktoren er også kvalificeret til at stille en korrekt diagnose, inden behandlingen går i gang.

I løbet af behandlingen vil kiropraktoren løsne leddene ved manipulation samt anvende massage og strækteknikker. Behandlingen kan også inkludere laserterapi, chokbehandling og akupunktur. Gennemsnitsprisen for en session hos en kiropraktor ligger mellem 400 og 600 kr.

Hvornår bør jeg opsøge en kiropraktor?

De fleste mennesker forbinder kiropraktikken med det velkendte ”knæk”, når leddene løsnes, men kiropraktorens arbejde inkluderer mange flere aspekter end blot dette ene. Kiropraktoren anvender også bløddelsteknikker som massage og strækteknikker på samme vis som en fysioterapeut, så disse to fag på mange måder lapper ind over hinanden. Du vil derfor også kunne få hjælp af kiropraktoren til mange af de samme problemstillinger som du ville gå til en fysioterapeut med.

En kiropraktor kan blandt andet hjælpe dig med følgende problemstillinger:

  • Diagnosticering
  • Smerter i muskler og led
  • Diskusprolaps
  • Forstuvet ankel
  • Andre forstuvninger
  • Nakkehold
  • Tennisalbue
  • Akut lændehold
  • Rygproblemer
  • Kolik hos spædbørn
  • Hovedpine/migræne
  • Hjernerystelse
  • Sportsskader
  • Overbelastning af led og muskler
  • Hypermobile led
  • Genoptræning
  • Iskias
  • Spinal stenose
Sådan foregår det første besøg hos en kiropraktor

Det første besøg hos en kiropraktor vil være en smule anderledes end de efterfølgende, fordi der naturligt nok vil blive lagt vægt på at undersøge patienten og stille en korrekt diagnose, inden den egentlige behandling sættes i gang.

Patienten vil forklare kiropraktoren, hvor det gør ondt, og hvordan smerten er opstået, hvis dette vides. Dernæst foretager kiropraktoren en gennemgang af det fulde bevægelsesapparat. Kiropraktoren kan også i nogle tilfælde vælge at foretage en røntgenfotografering, hvilket oftest vil ske i tilfælde af ulykker med piskesmældsskader og lignende.

Efter endt undersøgelse vil kiropraktoren tage en snak med patienten og diskutere årsagen til smerterne og lægge en plan for den videre behandling.

Kiropraktik er en flere tusind år gammel behandlingsmetode, som man blandt andet anvendte i det gamle Egypten. Den mest anvendte teknik er manipulation af leddene, hvor kiropraktoren ved hjælp af sine hænder adskiller ledfladerne i to led med en hurtig impuls. På denne måde lettes det undertryk, der kan være til stede, og luft bliver frigjort med et hørbart ”knæk” som følge. Manipulation af leddene gør ikke ondt, men hvis patienten alligevel ønsker at undgå denne metode, er det muligt for kiropraktoren alternativt at benytte sig af andre teknikker.

Kiropraktoren vil også kunne anvende bløddelsteknikker bestående af massage og stræk. Nogle kiropraktorer kombinerer kiropraktikken med akupunktur, hvor der rammes ”triggerpunkter” for at få vævet til at slappe af, laserterapi hvor der aktiveres en energiproces i cellerne, som fremmer helingen, samt chokbehandling.

Generelt anses behandlingsforløbet hos en kiropraktor som værende kort sammenlignet med andre behandlingstyper. Antallet af behandlinger hos en kiropraktor varierer dog fuldstændig fra patient til patient og fra én problemstilling til en anden. Oftest vil man opleve, at børn reagerer hurtigere på behandlingen end voksne, og akutte smerter, ex. lændehold, kan behandles hurtigere end langvarige smerteproblematikker.

Det er ikke nødvendigt med en henvisning fra en læge for at besøge en kiropraktor. Det gule sygesikringskort vises ved starten af det første besøg, og det er herefter muligt at modtage et tilskud på omkring 20% fra det offentlige.

Efter behandlingen kan patienten føle en smule ømhed og træthed i kroppen, hvilket naturligt aftager i løbet af de følgende to døgn.

Skal du vælge kiropraktor eller fysioterapeut?

Eftersom kiropraktikken og fysioterapien på mange punkter kan hjælpe dig med de samme problemstillinger samt anvender mange af de samme teknikker, kan det være svært at vide, hvem du bør besøge hvornår. Kiropraktorens uddannelse varer som udgangspunkt 2 år længere end fysioterapeutens, og dette sætter blandt andet kiropraktoren i stand til at stille en diagnose og sende patienten til en scanning. Fysioterapeuten har derimod ikke den samme kvalifikation hvad dette angår. Som overordnet regel kan man sige, at kiropraktoren er god til at diagnosticere og behandle, mens fysioterapeuten er god til at behandle og genoptræne. Fagene lapper dog som nævnt ind over hinanden.

Det er meget normalt, at kiropraktoren og fysioterapeuten arbejder i et tæt samarbejde, hvor kiropraktoren oftest vil tage sig af den indledende diagnosticering og manuelle hånd-på behandling, mens fysioterapeuten står for den efterfølgende genoptræning samt blødgørende massage og stimulering af muskler og led.

Hurtig guide til at booke en kiropraktor på sundhedsportalen Health 24

Det er meget let at booke en kiropraktor på sundhedsportalen Health 24, uanset om du bor i København eller i andre af landets større eller mindre byer. Vi har et konstant voksende udvalg, så du ved at søge under de geografiske kriterier, hurtigt finder den der behandler tættest på dig.

Du kan se billeder af vores mange kiropraktorer samt gå ind på deres profiler og læse en beskrivelse af deres uddannelse, arbejdsområder og metoder, så du lettere vil kunne tage en beslutning om, hvem du skal vælge. Du vil også kunne se et kort udsnit af kiropraktorens priser samt eventuelle specialiseringsområder.

Husk at kiropraktiske behandlinger dækkes med tilskud fra den offentlige sygesikring. Hvis du desuden er medlem af en privat sundhedsforsikring som Sygesikring ”danmark” kan du også få et tilskud til behandlingen derfra. På sundhedsportalen Health 24 vælger du en sådan form for dækning under kriteriet ”tilskud”.

Når du har bestemt dig for, hvilken kiropraktor du gerne vil besøge, kan du enten booke en tid direkte eller udfylde kontaktformularen, så behandleren kontakter dig snarest muligt.

Kiropraktor

Fruebjergvej 3

2100 København Ø

Andre behandlere

Kiropraktor

Østerbrogade 115

2100 København Ø

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Tagensvej 257

2400 København NV

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Østerbrogade 29

2100 København Ø

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Nyelandsvej 2B

2000 Frederiksberg

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Lyngby Hovedgade 27

2800 Kongens Lyngby

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Strandgade 93

3000 Helsingør

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Hovedgaden 37A

3460 Birkerød

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Højnæsvej 73

2610 Rødovre

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Ishøj Østergade 20

2635 Ishøj

Kontakt klinikken direkte.

Kiropraktor

Helsingørsgade 30

3400 Hillerød

Kontakt klinikken direkte.