Zoneterapeuter i København

I Danmark er der hele tiden flere personer, der vælger at søge lindring for deres smerter ved hjælp af zoneterapi. På Sundhedsportalen Health 24 har vi et stort udvalg af zoneterapeuter i København og resten af Danmark, og du finder hurtigt den bedste for dig og dine behov.

Zoneterapi er en behandlingsform, som hjælper kroppen til at hele sig selv hurtigere, for eksempelvis når der opleves problemer med kredsløbet, hormonelle ubalancer eller luftvejslidelser som allergi eller astma. Mange oplever også, at zoneterapi virker lindrende på kroniske sygdomme, i tilfælde hvor lægevidenskaben synes at have givet op.

Zoneterapeuter er ikke dækket af den offentlige sygesikring i Danmark, men mange private sundhedsforsikringer såsom Sygesikring ”danmark” yder gerne et tilskud til behandlingen. En session hos en zoneterapeut varer typisk mellem 30 til 90 minutter og koster mellem 250 til 600 kr for en behandling.

Hvad kan zoneterapeuter hjælpe med?

Zoneterapeuter har en del til fælles med akupunktører, hvor der på samme vis arbejdes ud fra ideen om, at kroppen er udstyret med energizoner eller reflekszoner, som kontrollerer andre dele af kroppen heriblandt organerne.

Zoneterapi er en meget blid form for behandling, som hjælper kroppen til at løsne op for stagneret energi og derved gøre den i stand til at hjælpe sig selv videre til helbredelse. Det er normalt at modtage behandling fra en zoneterapeut i kombination med sideløbende behandlinger fra eventuelt lægevidenskabens verden. Zoneterapi kan også anvendes i tilfælde af mindre alvorlige lidelser.

Du kan søge hjælp hos zoneterapeuter ved eks. følgende problemstillinger:

 • Hovedpine, migræne
 • Fordøjelsesproblemer, diarré, forstoppelse
 • Kolik hos spædbørn
 • Øreproblemer
 • Øjenbetændelse
 • Luftvejslidelser, allergi, astma, bronkitis, eksem
 • Urinvejslidelser, blærebetændelse, nedsat nyrefunktion
 • Hormonelle ubalancer, barnløshed, lav sædkvalitet, menstruationssmerter, overgangsalder
 • Kredsløbsproblemer
 • Søvnproblemer
 • Afspænding af muskler
 • Luftvejsinfektioner
 • Aktivering af kroppens udskillelsesorganer
 • Styrkelse af immunforsvaret
 • Forkølelse, bihulebetændelse
 • Kemo- og strålebehandling
 • Slank
Hvordan foregår zoneterapi?

Mange zoneterapeuter arbejder ikke udelukkende med zoneterapi men vil også have andre uddannelser indenfor sundhedsfaget som eksempelvis massage, akupunktur eller fysioterapi. Det er også efterhånden blevet normalt, at mange sygeplejersker uddanner sig til zoneterapeuter for at kunne anvende denne færdighed i deres arbejde.

Hos zoneterapeuten vil der normalt være en briks, som patienten får lov at sætte sig på, mens han eller hun fortæller om sine problemstillinger og et eventuelt tidligere sygdomsforløb. Ved at spørge ind til patientens symptomer og oplevelse af problemet får zoneterapeuten et større helhedsbillede, som hjælper ham eller hende til at planlægge det rette behandlingsforløb.

Der findes flere reflekszoner på kroppen, hvorfra zoneterapeuten ved at trykke på disse kan opnå indflydelse over andre dele af kroppen. Både ørerne, hænderne og ansigtet har mange reflekszoner, selvom den måske mest kendte og anvendte zone er fødderne. Zoneterapeuter arbejder ud fra et fastlagt kort over reflekszonerne, hvor hvert forskelligt punkt har tilknytning til forskellige dele af kroppen.

Zoneterapeuten vil bruge fingrene til at trykke på de relevante reflekszoner og samtidigt lægge mærke til patientens reaktion, så den ønskede virkning opnås. Der anvendes hverken olie eller cremer under behandlingen, og patienten behøver ikke at klæde sig på nogen bestemt måde forud for behandlingen.

Teorien bag zoneterapi går ud på, at behandleren ved at trykke på bestemte reflekszoner kan løsne op for energi, der kan have ophobet sig i meridianerne. Meridianer er ifølge kinesisk traditionel medicin energibaner i kroppen, hvorigennem der løber QI/energi.

Behandlingen kan tage mellem 30 til 90 minutter. Når behandlingen er slut aftales en ny tid med enten nogle ugers eller nogle måneders interval.

Forskellige typer zoneterapi-behandlinger

Babyzoneterapi

Præcis ligesom voksne kan små børn og babyer have problemstillinger, hvor zoneterapi kan gøre en forskel. Zoneterapeuter der beskæftiger sig med babyzoneterapi er gode til at være sammen med barnet og få zoneterapien til at blive en god oplevelse. Ved at trykke blidt på og under barnets fødder på de rigtige steder, vil der i løbet af ganske få sessioner kunne opnås en forbedring med problemer som mavekneb, søvnproblemer, kolik, uro og forstoppelse.

Nogle zoneterapeuter, som udelukkende arbejder med babyer, vælger at komme hjem til familien, så barnet modtager behandlingen i kendte og trygge rammer.

Ansigtszoneterapi

Det er ikke kun i fødderne, at der findes reflekszoner men også ansigtet har især mange nerveender, som gør dette område effektivt til zoneterapi. Denne form for zoneterapi er om muligt endnu blidere end zoneterapi ved fødderne, og patienten vil opleve at falde hen i en meget afslappende tilstand, som afbalancerer både psyke og krop.

Ansigtszoneterapi er især effektivt på problemer som hovedpine, svimmelhed, spændinger i nakken, tankemylder og stress. Særligt sensitive mennesker og børn med ADHD vil også kunne nyde stor fordel af ansigtszoneterapi.

Fodzoneterapi

De fleste mennesker tænker nok på fødderne som det allerførste, når ordet zoneterapi bliver nævnt. Det giver bestemt også mening, eftersom zoneterapeuter arbejder ud fra, at fødderne indeholder et komplet ”kort” over hele kroppen. Hver del af kroppen er kombineret til et bestemt område af foden (kaldet reflekszone), og når dette område føles ømt, får zoneterapeuten en ide om, hvad der er galt i kroppen. Zoneterapeuten anvender trykkombinationer på fødderne til at påvirke andre dele af kroppen såsom organerne og blodomløbet. Fodzoneterapi kan også anvendes som en slags vedligeholdelse af kroppen og forebyggende behandling.

Find og book zoneterapeuter på sundhedsportalen Health 24

Har du fået lyst til at prøve zoneterapi for første gang, eller har du prøvet det før og vil gerne i gang igen? Så finder du et stort udvalg af zoneterapeuter på sundhedsportalen Health 24. Ved at bruge sundhedsportalens søgefunktion, kan du finde zoneterapeuter i København, Hillerød, Roskilde, Køge og mange andre af landets større og mindre byer.

Når du har indtastet faget (zoneterapeut) og det geografiske område, vil et stort udvalg af vores behandlere dukke op på siden. Du kan se billeder af de forskellige zoneterapeuter og deres praksisser, og når du trykker dig ind på deres profil, kan du læse om deres arbejdsmetoder, uddannelsesbaggrund og eventuelle ekstra sprog, de måtte tale.

I rubrikken ”priser” kan du se et kort udsnit af zoneterapeutens priser for forskellige typer behandlinger. Eftersom mange sundhedsforsikringer som eksempelvis Sygesikring ”danmark” yder tilskud til behandlinger hos zoneterapeuter, kan du vælge dette kriterium ved at trykke på knappen ”tilskud”.

Har du fundet en zoneterapeut, som du godt kunne tænke dig at besøge? Så book en tid direkte i hans eller hendes online kalender eller tast dine kontaktinformationer ind i kontaktformularen, så zoneterapeuten kan kontakte dig så hurtigt som muligt.

Priser på zoneterapi i København
Ydelse Pris
Baby zoneterapi (45 min.), Lygia Regina Milla, Akumilla 300 kr.
Zoneterapi, Mustafa Ceran, Akuzomas 380 kr.
Zoneterapi (60 min.), Britt Hammerbak, Byens Velvære 450 kr.
Zoneterapi (45 min.), Zoneterapeut Sisse Dam 600 kr.
Zoneterapi (første behandling, 75 min.), Louiza Larsen, Clinicrelax Cen4 Sensitive Bodysouls 600 kr.

Zoneterapeut

Søborg Hovedgade 153

2860 Søborg

Zoneterapeut

Stationstorvet 23, 1tv

2620 Albertslund

JÆVNLIGT BOOKET

Zoneterapeut

Borgerdydsvej 7

3550 Slangerup

JÆVNLIGT BOOKET

Zoneterapeut

Fruebjergvej 4

3400 Hillerød

Zoneterapeut

Petuniavej 3

3390 Hundested

Andre behandlere

Zoneterapeut

Højmosevej 22

2400 København NV

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

Olufsvej 6

2100 København Ø

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

Hovedgaden 37A

3460 Birkerød

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

A.P Møllers allé 9

2791 Dragør

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

Bakkevej 11

2765 Smørum

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

Håndværkerbyen 30

2670 Greve

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

Kastanie Allé 13

2660 Brøndby Strand

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

Hasselvej 26

2640 Hedehusene

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

Niels Steensens Vej 25

2820 Gentofte

Kontakt klinikken direkte.

Zoneterapeut

Lyngborghave 50

3460 Birkerød

Kontakt klinikken direkte.